Øre Akupunktur

Øre Akupunktur kan defineres som en “gren” af den Traditionelle Kinesiske Akupunktur (TKA), hvor det ydre øre kan benyttes til en form for diagnosticering og derefter en egentlig behandling. Når sygdom eller ubalancer opstår i kroppen, vil der i øret opstå ømme trykfølsomme punkter, der refleksmæssigt svarer til sygdommens placering.

Ved at isætte en akupunkturnål i det ømme punkt, vil signalet blive returneret til det sted i kroppen, hvorfra det kom og her fremkalde en normaliserende effekt i den pågældende ”syge” legemsdel. Øreakupunktur kan gives som behandling alene. Det er også et meget effektivt supplement til de andre behandlingsformer, som jeg benytter. Hvis der er et problem / en lidelse i kroppen, vil det afspejles i øret. Det respektive punkt i øret vil være tryk følsomt, ømt og have en anden hudmodstand end resten af øret.

Man kan benytte de almindelige enegangs akupunkturnåle eller ASP nåle, som er ganske små permanåle, der normalvis sidder i øret fra 2 – 14 dage og selv falder ud af øret igen.

Man kan stort set behandle alt via øret. Noget af det mest kendte og succesfulde er nok det akutte lændehold (hekseskud) og så tobaksafvænningen.

Jeg benytter både almindelige akupunkturnåle og små permanåle, som bliver siddende i øret til de selv ryger ud.